Προκηρύσσει διαγωνισμό ο Δήμος για να καθαρίζει τον ΧΥΤΑ νότου, προφανώς με σκοπό να λειτουργήσει άμεσα Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα 3


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά
  • Σε… εκκρεμότητα πλέον μόνο η υπογραφή του Περιφερειάρχη
  • Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας έθεσε τα νέα στοιχεία για την αποκομιδή
  • Σε αναμονή η λειτουργία του δεματοποιητή

Τα νέα δεδομένα που υφίστανται αναφορικά με τις εξελίξεις στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έθεσε προχθές το βράδυ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας μιλώντας στο «Corfu Channel», όπου παρούσα ήταν κι η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μερόπη Υδραίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κερκυραϊκή Άποψη», ο κ. Ασπιώτης σημείωσε ότι υπεγράφησαν οι περιβαλλοντικοί όροι από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος για τον ΧΥΤΥ της Λευκίμμης, θέμα για το οποίο ενημέρωσε και το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων στην τελευταία του συνεδρίαση.

Αυτή η εξέλιξη όπως είναι αναμενόμενο αλλάζει πλέον το σύνολο των συζητήσεων, καθώς πλέον η ένταξη των εγκαταστάσεων του Νότου στο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πλέον ορατή κι όπως άλλωστε επεσήμανε ο κ. Ασπιώτης «μετά από αυτή την εξέλιξη εκκρεμεί πλέον η υπογραφή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσά του για την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΥ».

Προκηρύσσει διαγωνισμό ο Δήμος για να καθαρίζει τον ΧΥΤΑ νότου, προφανώς με σκοπό να λειτουργήσει άμεσα Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα 1Από την πλευρά της βέβαια η κα Υδραίου που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Λόγος αντίλογος» έθεσε τα πράγματα σε πιο ρεαλιστική βάση, καθώς τόνισε ότι: «Εκκρεμεί να δούμε πως θα λειτουργήσει ο δεματοποιητής, πως θα είναι τα αδρανή δεματοποιημένα απορρίμματα τα οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής θέλει να τα μεταφέρει στο ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη».

Τόνισε μάλιστα ότι αυτό που προέχει είναι να λειτουργήσει ο δεματοποιητής, αφού λείπουν εξαρτήματα τα οποία έχουν παραγγελθεί και θα έρθουν από την Γερμανία». Ενώ προσέθεσε ότι επίσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί το στέγαστρο, θέτοντας και το ερώτημα για τις συνθήκες στις οποίες θα εργάζονται στην πραγματικότητα οι 14 χειροδιαλέκτες τις ημέρες που θα βρέχει. Τέλος έθεσε και το ζήτημα της λειτουργίας του βιολογικού, υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει».