Τσακαλώτος: Δυνατή η έξοδος από την κρίση μέσα από προοδευτική ατζέντα


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Αποδεικνύεται ότι είναι δυνατόν να φθάσουμε σε επιτυχή έξοδο από την κρίση ακολουθώντας μία προοδευτική ατζέντα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικαλούμενος το παράδειγμα της Πορτογαλίας και την αναβάθμιση των ομολόγων της από την S&P.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πως υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης και του Eurogroup για να εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης χωρίς να υπάρξει ανάγκη για άλλο πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος, παραχώρησε συνέντευξη στο Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Lusa, εκτιμώντας ότι «είναι πολύ καλή είδηση» το γεγονός ότι τα ομόλογα της χώρας της Ιβηρικής έπαψαν πλέον να αξιολογούνται ως «ομόλογα υψηλού κινδύνου -σκουπίδια», προσθέτοντας πως αποδεικνύεται ότι «είναι δυνατόν να φθάσουμε σε μία τέτοια επιτυχία ακολουθώντας μία προοδευτική ατζέντα».

Παράλληλα, δήλωσε πως η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πως υπάρχει πολιτική βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup για να εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης η Ελλάδα χωρίς να υπάρξει ανάγκη για άλλο πρόγραμμα.