Τρεις συλλήψεις για την επίθεση κατά μεταναστών στον Ασπρόπυργο


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την δολοφονική επίθεση σε βάρος των δύο μεταναστών από το Πακιστάν στην Γκορυτσά Ασπροπύργου. Ακόμη αναζητείται ένας 17χρονος συνεργός τους.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα της επίθεσης, ο 40χρονος Ασφάκ Μαχμούντ, αναγνώρισε από τις φωτογραφίες υπόπτων που του έδειξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έναν 17χρονο ομογενή από τη Ρωσία, ανάμεσα στους πέντε δράστες της επίθεσης εναντίον του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητείται να συλληφθεί.

Ο νεαρός δράστης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συμμετείχε σε ομάδες ομογενών από τη Ρωσία, που κατοικούν στην περιοχή και βρίσκονται σε διαρκή αντιπαλότητα με Πακιστανούς εργάτες για την εργασία τους σε χωράφια και επιχειρήσεις της περιοχής με χαμηλότερα μεροκάματα, μια αντιπαλότητα που οδήγησε σε ακραίες ρατσιστικές επιθέσεις.

Στις 18 Ιουνίου 2017, ο 17χρονος ήταν ανάμεσα στα επτά άτομα που είχαν συλληφθεί στο περιθώριο αντιφασιστικής πορείας στον Ασπρόπυργο, όταν είχαν εξελιχθεί σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.