Το Thriller του Μάικλ Τζάκσον έρχεται σε 3D


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Τρία χρόνια έχουν περάσει από όταν ο σκηνοθέτης Τζον Λάντις ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει την επανακυκλοφόρηση του μουσικού βίντεο «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον σε 3D. Το project θα κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, 34 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτότυπου το 1983.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που είχα την ευκαιρία όχι μόνο να αποκαταστήσω, αλλά και να ενισχύσω το Thriller του Μάικλ Τζάκσον», δήλωσε ο Λάντις.

«Εκμεταλλευτήκαμε όλες τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία για να προσθέσουμε διαστάσεις τόσο στην οπτική, όσο και στον ήχο που το πηγαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Παρόλο που το Triller γυρίστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποίησα δημιουργικά την τρίτη διάσταση. Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω, ότι υπάρχει μία συγκλονιστική έκπληξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αρχικά, η τρισδιάστατη έκδοση του 14λεπτου βίντεο ήταν προγραμματισμένο να χρησιμοποιηθεί ως φόντο στην περιοδεία του Τζάκσον «This Is It», ωστόσο μετά τον θάνατο του θρύλου της μουσικής το 2009, ο σκηνοθέτης και το Κτήμα του Τζάκσον ξεκίνησαν μια νομική διαμάχη σχετικά με την ιδιοκτησία της μικρού μήκους ταινίας. Η διαμάχη διήρκεσε σχεδόν πέντε χρόνια, καθυστερώντας την επανέκδοση του μουσικού βίντεο.

«Ο Μάικλ Τζάκσον έκανε το Thriller μία θεατρική εμπειρία: διασκεδαστική, αστεία, τρομακτική και άγρια διασκεδαστική», δήλωσαν οι συνδιαχειριστές του Κτήματος Τζάκσον Τζον Μπράνκα και Τζον ΜακΛέιν.

«Κανείς πριν ή στη συνέχεια δεν έχει τολμήσει κάτι παρόμοιο. Η τρισδιάστατη έκδοση του Thriller είναι μία βελτίωση του αρχικού οράματος του Μάικλ και του Λάντις και νομίζουμε ότι οι θαυμαστές του θα το λατρέψουν», τόνισαν.

Μαζί με την πρεμιέρα του 3D βίντεο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, θα γίνει επίσης η προβολή του ντοκιμαντέρ «Thriller Making of Michael Jackson» που προβλήθηκε στο MTV και στο Showtime όταν το βίντεο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1983.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ξεκινάει στις 30 Αυγούστου.