Στρατηγικός σύμβουλος στον ESM ο Γερούν Ντάισελμπλουμ


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διορίστηκε προσωρινά ως στρατηγικός σύμβουλος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον θεσμό.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα αναλάβει τη θέση αυτη για περίπου δύο μήνες. Η θητεία του θα αρχίσει μόλις αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου, λόγω του σχηματισμού νέας κυβέρνησης, και θα λήξει όταν θα εγκαταλείψει την προεδρία του Eurogroup, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα εργάζεται ως εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών μετά αποδοχών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ESM, δηλαδή θα μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στις διαβουλεύσεις για την αναμόρφωση του θεσμού σε μία μορφή Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες άρχισαν στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Η σύμβαση είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μία σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ESM. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε βασική προσωπικότητα τόσο στη χάραξη πολιτικής στην Ευρωζώνη όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως μόνιμου μηχανισμού πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ.