Συρία: Σκοτώθηκε από επιδρομή drone η Βρετανίδα τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Τη ζωή της έχασε στη Συρία από την επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η Σάλι Τζόουνς, η Βρετανίδα τζιχαντίστρια που στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου υποψήφιους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Μαζί της ήταν και ο 12χρονος γιος της, όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα The Sun.

Η «Λευκή χήρα», όπως την αποκαλεί ο βρετανικός Τύπος, αφού ο σύζυγός της Τζουνάιντ Χουσάινς, μαχητής του ΙΚ, σκοτώθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2015, σκοτώθηκε τον Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το προπύργιο του ΙΚ, τη Ράκα.

Επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Τζόουνς σκοτώθηκε καθώς δεν είναι σε θέση να συλλέξουν δείγματα DNA, όμως είναι «πεπεισμένοι» ότι είναι νεκρή.

Το ίδιο ισχύει και για τον γιο της, ΤζοΤζο, αν και η παρουσία του στο πλευρό της δεν ήταν γνωστή όταν εξαπολύθηκε η επίθεση από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ο μικρός δεν συμπεριλαμβανόταν στους στόχους της επίθεσης, σύμφωνα με τη The Sun.