Συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία ζευγαριού στο Περιστέρι


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει τη διπλή ανθρωποκτονία που έλαβε χώρα στις 3 Φεβρουαρίου στο Περιστέρι, με θύματα έναν 53χρονο Αλβανό και την 50χρονη σύζυγό του.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ως φυσικοί αυτουργοί ένας 29χρονος Αλβανός και δύο Ελληνες, 20 και 32 ετών αντίστοιχα. Ακόμη, ως ηθικοί αυτουργοί ταυτοποιήθηκαν ένας 46χρονος και ένας 53χρονος από την Αλβανία, εκ των οποίων μόνο ο πρώτος έχει συλληφθεί, αφού ο δεύτερος, αμέσως μετά την ανθρωποκτονία, διέφυγε στην Αλβανία.

Η έρευνα των αρχών έδειξε πως οι ηθικοί αυτουργοί καλλιεργούσαν κάνναβη στην Αττική και είχαν οικονομικές διαφορές με τα δύο θύματα, καθώς τους χρωστούσαν χρήματα. Προκειμένου οι ηθικοί αυτουργοί να απαλλαγούν από τις πιέσεις του ζευγαριού για την εξόφληση του ποσού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβόλαιο θανάτου με τους φυσικούς αυτουργούς, πληρώνοντας για καθένα από τα θύματα 30.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι δράστες είχαν εκτελέσει το ζευγάρι μέσα στο διαμέρισμά τους με μια σφαίρα στο κεφάλι. Παρών στην ανθρωποκτονία ήταν ο 28χρονος γιος του ζευγαριού, που είναι διανοητικά καθυστερημένος, ενώ η κόρη τους, ηλικίας 17 ετών, βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο του σπιτιού και δεν έγινε αντιληπτή.