Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά
  • Κάνουν λόγο για λεηλασία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, σημειώνοντας ότι η Νότια Κέρκυρα βιώνει την απόλυτη εγκατάλειψη

Με ψήφισμα που εξέδωσε η Γενική Συνέλευση των μελών του, ο Πολιτιστικός σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει δημόσια και να καταδικάσει τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής Κέρκυρας, της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και της Ελληνικής Κυβέρνησης, που επιχειρούν από κοινού να λεηλατήσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των Λευκιμμιωτών, φορτώνοντας τώρα και τα σκουπίδια στον παράνομο και ακυρωμένο με σθεναρούς αγώνες ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κερκυραϊκή Άποψη», αναφερόμενοι στο θέμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης σημειώνουν ότι: «Η Λευκίμμη και σήμερα το 2018, βιώνει στο έπακρον την Κρατική εγκατάλειψη. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ τους αναγκαίους δρόμους και λιμάνια.

Δεν έχουμε επάρκεια νερού και ασφαλές δίκτυο Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Δεν έχουμε την αναγκαία φροντίδα Υγείας Πρόνοιας, κι ας ακριβοπληρώνουμε. Για όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη δεινά του τόπου μας, είναι εγκληματικές οι ευθύνες των Τοπικών Αρχών, των Περιφερειακών Αρχών και των Κυβερνήσεων, που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

Αδιαφορούν για τα προβλήματα και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Φροντίζουν για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι: Επιβάλλεται να προβάλλουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα του θέματος της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και να εναντιωθούμε σθεναρά στην παραχώρησή τους σε Ιδιώτες για να προστατεύσουμε πρωτ’ απ’ όλα την ποιότητα της ζωής μας και να αποτρέψουμε την παραπέρα οικονομική αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματος των Ανέργων, των Υποαπασχολουμένων, των φτωχών Αγροτών, των Αυτοαπασχολουμένων, των Συνταξιούχων, των Μισθωτών.

Προκηρύσσει διαγωνισμό ο Δήμος για να καθαρίζει τον ΧΥΤΑ νότου, προφανώς με σκοπό να λειτουργήσει άμεσα Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα 4Είμαστε αντίθετοι σε πρακτικές, που απομονώνουν τα προβλήματα από το γενικότερο πλαίσιο και σε καμιά περίπτωση δεν ξεχωρίζουμε το μείζον θέμα των σκουπιδιών από τα υπόλοιπα προβλήματα της Τοπικής Κοινωνίας (Ύδρευση, Αποχέτευση, Λιμάνια, Δρόμους, Σχολεία, Παιδεία, Υγεία – Πρόνοια κ. ά.)

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ζήτημα πολιτικόταξικό, όχι τεχνοκρατικό και είναι στην αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν είναι τοπικό.

Δεν είναι ανίκανοι οι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων, αλλά ικανότατοι να υπηρετούν αυτούς που διάλεξαν, δηλαδή τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όχι όμως το

Λαό, που τον κορόιδεψαν Και του πήραν την ψήφο με πολλές ψευτοϋποσχέσεις. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, που αντιστρατεύονται τα δικαιώματά μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Οι Λευκιμμιώτες και οι Λευκιμμιώτισσες της Αττικής, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κι αυτή τη μάχη μαζί με όλους τους άλλους Κερκυραίους για το κοινό όφελος, μακριά από οποιοδήποτε « διαιρεί και βασίλευε » και όχι μόνο με Ανακοινώσεις, Ψηφίσματα, Καταγγελίες αλλά και με τη φυσική μας παρουσία, όπου και όποτε χρειαστεί για να ακυρώσουμε κάθε πιθανότητα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και παράλληλα να πετύχουμε το κλείσιμο του κορεσμένου ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Μόνο κτίζοντας τη συμμαχία του Λαού μας απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες όλων των κλάδων, μπορούμε να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Καταλήγουν αναφέροντας ότι: «Είμαστε βέβαιοι ότι οι αγώνες έχουν μόνιμο αποτέλεσμα, όταν φωτίζουν ολόπλευρα την αιτία των προβλημάτων και στοχεύουν στον πραγματικό ένοχο. Ένοχοι είναι αυτοί που σήμερα κερδίζουν αμύθητα ποσά από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών. ΕΝΟΧΟΙ επίσης είναι αυτοί που τους στρώνουν το δρόμο και τους στηρίζουν. Ας μας απαντήσουν ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης με ποιούς είναι, με το λαό ή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Το πρόβλημα των σκουπιδιών, που είναι υπόθεση πρωτίστως των εργαζομένων αφορά όλους τους Λευκιμμιώτες αλλά και όλους τους Κερκυραίους. Είμαστε αποφασισμένοι, σαν Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής να συμπορευτούμε στον κοινό αγώνα με όλους τους Μαζικούς Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία, Επιτροπές Εργαζομένων Λευκίμμης και Κέρκυρας, που έχουν διεκδικητικό χαραχτήρα, να σώσουμε τη Λευκίμμη και το Τεμπλόνι από την καταστροφή και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί εδώ και τώρα: Κεντρικό Εθνικό Σχεδίασμά και αποκλειστικά Δημόσια Διαχείριση των σκουπιδιών. Επιστημονική διερεύνηση Νέων Χώρων, Αξιολόγηση υποψήφιων χώρων στην Κέρκυρα και με Κριτήρια Καταλληλότητας εκ των προτέρων γνωστά. Προτεραιότητα στη Διαλογή στην πηγή, σε σύγχρονους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση και Υπόλειμμα σε ΧΥΤΑ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους Εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός, αποκλειστικά, να επιβαρυνθεί με το κόστος».

φωτο: αρχείου