Ανεστάλη η απεργία των ναυτεργατών Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά
  • Στόχος η απρόσκοπτη κι ομαλή σύνδεση του νησιού
  • Μεταφορά δρομολογίων από τα ακινητοποιημένα, επάρκεια σκαφών σε περιπτώσεις απαγορευτικού, ίσος καταμερισμός της δουλειάς και των διανυκτερεύσεων

Τις προτάσεις τους για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα Ηγουμενίτσα κατέθεσε με σχετικό υπόμνημα το Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων «Ο Άγιος Σπυρίδων», με αποδέκτες τους YNANΠ, Λιμεναρχείο Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, Περιφέρεια Ιονίων νήσων, ∆ήμος Παξών, ΠΝΟ, Ναυτεργατικά σωματεία και Ναυτιλιακές εταιρείες.

Στις προτάσεις τους αναφέρουν ότι σχετικά με τις χειμερινές δρομολογήσεις πλοίων στις τοπικές γραμμές σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που μας απασχολούν θα πρέπει: για τις μεγάλες ακινησίες πλοίων που φτάνουν και τους πέντε μήνες, ζητούν την κατάργηση της υποπαραγράφου ΙΣΊΓ2 του νόμου 4524.2014 που αφορά τη μεταφορά ακινησίας-διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία.

Παράλληλα να υπάρξει μέριμνα ώστε σε συνθήκες απαγορευτικού τα πλοία κλειστού τύπου να επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες της γραμμής ΚέρκυραΗγουμενίτσα και Ηγουμενίτσας Παξών.

Αντιστοίχως για την έναρξη εργασίας πληρωμάτων για τα πλοία κλειστού τύπου να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν τον πρώτο απόπλου και 45 λεπτά για τα ανοικτού τύπου, ενώ επισημαίνουν ότι χρειάζεται να εξασφαλιστεί επαρκής χρόνος φορτοεκφόρτωσης, δηλαδή τουλάχιστον μία ώρα. προκειμένου να είναι ασφαλής για οχήματα και επιβάτες.

Αντιστοίχως αναφέρουν την ανάγκη για ίσο καταμερισμό στα πλοία δρομολογίων και διανυκτερεύσεων, για αποφυγή διακρίσεων, ρεπό πληρωμάτων για όλες τις ειδικότητες και τέλος αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά την τήρηση (οραρίου, διακοπής και τις εργασίες εντός λιμένα και εν πλω κατά τη διάρκεια των δρομολογίων.