Μητσοτάκης: Αναγκαία η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Συνάντηση με την διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων στο 20%, εντός δύο ετών.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία αποπληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις και την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

«Η πραγματική οικονομία περνάει δύσκολα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ένα φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο, δυστυχώς, κάνει τη ζωή του επιχειρηματία κάθε μέρα πιο δύσκολη. Εμείς έχουμε σκοπό αυτά να τα αντιμετωπίσουμε και να καταθέσουμε ένα πλαίσιο προτάσεων που θα απελευθερώνει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητος και θα δίνει τη δυνατότητα, πάλι, στη μικρομεσαία επιχείρηση, κατεξοχήν, να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει δικαίωμα στην ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως περαιτέρω λεπτομέρειες θα συμπεριληφθούν στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ρευστότητας, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν έχουν πέσει χρήματα στην πραγματική αγορά από το ΕΣΠΑ, «παρά την εικονική πραγματικότητα, που χτίζει η Κυβέρνηση», αλλά και στην ανάγκη οι τράπεζες να γίνουν πάλι ατμομηχανή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, τόνισε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους αυξάνονται και ότι «η καθυστέρηση στην εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης από μόνη της δείχνει την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το καθοριστικό αυτό ζήτημα», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών, «όχι μόνο για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά φυσικά και για τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι θα έρθουν και θα επενδύσουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας».