Λονδίνο: Σκύλος έφαγε κρακ και σκότωσε το αφεντικό του


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στο Λονδίνο, όπου ένας σκύλος έφαγε κρακ κοκαΐνης και στη συνέχεια επιτέθηκε και σκότωσε στο αφεντικό του.

Συγκεκριμένα, ένα Staffordshire Bull Terrier κατανάλωσε κρακ κοκαΐνης και στη συνέχεια σκότωσε τον ιδιοκτήτη του, ενώ εκείνος κινηματογραφούσε ένα ντοκιμαντέρ για τα ναρκωτικά, με τίτλο «Drugs Map Britain», για λογαριασμό του BBC.

Ο Mario Perivoitos, εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής, πέθανε στο νοσοκομείο λίγο μετά την επίθεση του σκύλου του, Major, έχοντας σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο λαιμό του.

Συνάδερφοι του από το BBC που βρίσκονταν μαζί του στο σπίτι του στο Βόρειο Λονδίνο τη μοιραία στιγμή κάλεσαν ασθενοφόρο ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν τον σκύλο από το λαιμό του άτυχου 41χρονου.

Τη νύχτα που πέθανε, έφθασε στο σπίτι του μετά τις 10:00μμ και ενώ είχε καταναλώσει κοκαΐνη, ο ίδιος έπαθε επιληπτική κρίση. Το σκυλί τότε επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ αυτός βρισκόταν στο κρεβάτι του.

«Ο σκύλος ήταν οκτώ φορές πάνω από το όριο για το ναρκωτικό», δήλωσε ο Nicholas Carmichael, ειδικός κτηνιατρικής τοξικολογίας, ο οποίος, σύμφωνα με αναφορές, εντόπισε κοκαΐνη και μορφίνη στα ούρα του σκύλου.

«Ο σκύλος είχε ξεκάθαρα καταναλώσει κοκαΐνη, και είτε την έφαγε είτε την εισέπνευσε μέσω του καπνού, είναι πιθανό να ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε στη συμπεριφορά του αυτή», υπογράμμισε ακόμα.

Ο δικαστής Andrew Walker συμπέρανε ότι ο σκύλος κατά πάσα πιθανότητα έφαγε το φάρμακο και επιτέθηκε στο αφεντικό του επειδή εξέλαβε το επιληπτικό συμβάν σαν προκλητική συμπεριφορά και πως ο Perivoitos είχε πεθάνει λόγω των τραυματισμών του από την επίθεση του σκύλου.