Το καπνιστό νερό είναι η νέα (πανάκριβη) τάση


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Οι τάσεις στα τρόφιμα διαδέχονται η μία την άλλη, ωστόσο αυτό το προιόν δεν το περιμέναμε. Το νερό, απλό και καθαρό, ήταν όλα τα χρόνια ίδιο, ωστόσο, η νέα τάση θέλει καπνιστό νερό.

Η εταιρεία Halen Môn στην Ουαλία πουλάει μπουκάλια με “καπνιστό νερό”, με αρώματα καμένου ξύλου, αφού καπνίζεται με δρυς, με τη μέθοδο παραγωγής του να θυμίζει την παλαίωση του ουίσκι στα βαρέλια.

Συγκεκριμένα, για 10 μέρες φιλτραρισμένο νερό βρύσης κυκλοφορεί μέσα σε κυκλώματα που περιέχουν κομμάτια δρυός και δρυς σε σκόνη και στο τέλος βγαίνει ένα κεχριμπαρένιο υγρό με τα πιο καθαρά αρώματα καμένου ξύλου.

Ο σκοπός του δεν είναι βέβαια να ξεδιψάει τον κόσμο στην καθημερινότητα του. Αρχικά στόχος ήταν να δώσουν στον βραβευμένο Βρετανό σεφ Heston Blumenthal, ιδιοκτήτη του εστιατορίου The Fat Duck, μια εναλλακτική για να δίνει γεύση καπνιστού σε ριζότο και άλλα πιάτα. Έτσι προέκυψε το “Oak Smoked Water” που πλέον πωλείται στο site της εταιρείας Halen Môn, ώστε όποιος το επιθυμεί να δίνει ιδιαίτερη γεύση σε σούπες, μαρινάδες, μαγειρευτά, ριζότο και σάλτσες, ενώ για το συστήνουν και για να το κάνουν παγάκια ή να το προσθέτουν σε cocktails.

Όσο για την τιμή του, τα 100ml κοστίζουν ₤4,10 και το 1 λίτρο ₤13,40.