Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ βρίσκονται από την ίδρυση τους στον πατριωτικό κέντρο


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε, στελέχη της ΝΔ φέρονται σαν «ατζέντηδες επιχειρηματιών» και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί «πολιτική φασιστοποίησης» και «αδωνοποιείται» .

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη της ΝΔ, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «όταν τα τσίρκο δεν δουλεύουν καλά, βάζουν τους κλόουν να βωμολοχούν».

«Λυπάμαι πολύ για ανακοινώσεις της Ν.Δ. οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντί οι ακροδεξιοί που έβαλε ο κ. Σαμαράς στη Ν.Δ να προσαρμοστούν στη Ν.Δ, αρχίζουν και προσαρμόζονται οι νεοδημοκράτες στους ακραίους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για περιπτώσεις «ακραίας σύμπτωσης με επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Εδώ έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν γίνει ατζέντηδες επιχειρηματιών. Αυτά δεν συνέβαιναν ποτέ στη Νέα Δημοκρατία. Έχει αδωνοποιηθεί και γι αυτό έχει απομονωθεί», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» που του αποδίδουν κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο πατριωτικό κέντρο.

«Νομίζω ότι φασιστικό είναι να προσπαθούν να οδηγήσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον χώρο της ακροδεξιάς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο χώρο του πατριωτικού κέντρου, που προήλθε από στελέχη της Ν.Δ. τα οποία ακολουθούσαν τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Της Ν.Δ που δεν μπορούσε να έχει στις τάξεις της τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη. Από αυτή τη Ν.Δ προέκυψαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Καμμένος.

«Χωράνε όλοι αυτοί που δεν συνεργάζονται με τα άκρα και δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιριών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων και να εκπροσωπούμε συγκεκριμένα συμφέροντα. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή», πρόσθεσε.