Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Εννέα χρόνια πέρασαν από την τραγική στιγμή της δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε πορεία των μαθητών στη μνήμη του, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Μόλις η κεφαλή της πορείας έφτασε στην πλατεία Συντάγματος, νεαροί εκτόξευσαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην οδό Σταδίου, όπου έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψε στα Προπύλαια.

Λίγο πριν τη συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην Ακαδημίας, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ακόμη, κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους στην Πανεπιστημίου, έσπασαν φανάρια και προσπάθησαν να σπάσουν τα κατεβασμένα ρολά καταστημάτων, ενώ στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους είχαν στήσει οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και τη Σταδίου με κάδους σκουπιδιών, στους οποίους είχαν βάλει φωτιά. Ορισμένοι μάλιστα από τους κουκουλοφόρους κρατούσαν καδρόνια και πετούσαν βόμβες μολότοφ.