Δένδιας: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αναζητήσει προεκλογικά εταίρους


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, σχολίασε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Η δική μας στόχευση είναι να έχουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν είναι να αναζητήσουμε πριν από τις εκλογές εταίρους», είναι η θέση της ΝΔ για πιθανές συνεργασίες.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον Realfm, σχολίασε ότι «εμένα μου έκανε μεγάλη ευχαρίστηση το γεγονός ότι πάνω από 200.000 συμπολίτες μας πήγαν και ψήφισαν. Θέλω να συγχαρώ και αυτούς και την Κεντροαριστερά, η οποία παραμένει δραστήρια στο πλαίσιο της ελληνικής Δημοκρατίας.

Ελπίζω ότι θα υπάρξει ένας νέος φορέας ο οποίος θα συνεισφέρει καινούργιες ιδέες και ζωτικότητα στο διαρκή πολιτικό διάλογο και μία φωνή λογικής και μετριοπάθειας, η οποία θα μπορούσε μαζί με τη δική μας φωνή, τη φωνή της Κεντροδεξιάς, της ΝΔ, να δημιουργήσει ένα ευρύτερο κλίμα συναινέσεων στα μεγάλα εθνικά προβλήματα και αν θέλετε να οδηγήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία μετριοπαθή αντίληψη σε πολλά πράγματα».

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να είναι πιθανός εταίρος της ΝΔ μετά τις εκλογές ο κ. Δένδιας απάντησε: «Για συνεργασίες στο μέλλον κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει. Χωρίς να θέλω να ακουστώ αλαζών, η δική μας στόχευση είναι να έχουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν είναι να αναζητήσουμε πριν από τις εκλογές εταίρους».