Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά
  • Το δημόσιο σε 3ωρη στάση, ρελάνς του ΠΑΜΕ, νοσοκομειακούς γιατρούς και ΕΚΚ στα κάγκελα, δημοτικούς υπαλλήλους κι εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν
  • Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής το ΠΑΜΕ και στην Κέρκυρα για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που σηματοδοτεί προϋπόθεση για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, με τους συμμετέχοντες να στέλνουν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με νέο συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Σαρόκο.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με νέες κινητοποιήσεις καθώς τη Δευτέρα στη Βουλή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν τη δόση. Βασικά ζητήματα για τα οποία έχει σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων είναι η ρύθμιση για τις απεργίες, αλλά και οι πλειστηριασμοί.

ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 3ωρη στάσης εργασίας(10.00 12.00) και καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην Κέρκυρα να πάρουν μέρος στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Λύκεια στις 12.00

Εργατικό Κέντρο

Συλλαλητήριο προγραμματίζει για τη Δευτέρα το απόγευμα και το Εργατικό Κέντρο. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στον πεζόδρομο.

Δήμοι

Κλειστά θα είναι και τα δημοτικά καταστήματα μετά από απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ την οποία ανακοίνωσε την συμμετοχή των μελών της δημοτικών υπαλλήλων στην στάση εργασίας. Οι δημοτικοί υπάλληλοι του νησιού θα συγκεντρωθούν και αυτοί στις 12.00 επίσης στα Λύκεια.

Δάσκαλοι και καθηγητές

Σε στάση εργασίας καλούν την εκπαιδευτική κοινότητα ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας), στο γενικότερο απεργιακό πλαίσιο που αναμένεται να κορυφωθεί τη Δευτέρα, ανήμερα της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή.

Έτσι, καθηγητές και δάσκαλοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας (3ωρη στάση από ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ και 4ωρη στάση από ΔΟΕ) και θα ακολουθήσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στα Γενικά Λύκεια.

Λογιστές

Συγκέντρωση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα κάνουν οι λογιστές σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κέρκυρας της ΠΑΣΕΒΕ και καλούν τα μέλη τους στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Σαρόκο, κάτι το οποίο έπραξαν και χθες Παρασκευή.

Τα Αεροδρόμια

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα μεσάνυχτα

Εντωμεταξύ λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα πλοία πραγματοποιούν από τις 00.01 κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Οριστικό: Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η απεργία στα καράβια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα μείνουν εκεί… Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα 1Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ, αφού ευχαριστεί τα πληρώματα των πλοίων για τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση, αναφέρει ότι αναμένει «αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινήσεις στα όσα ανέπτυξαν και υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία».

«Η 24ωρη απεργία μας τόσο για το πολυνομοσχέδιο, όσο και για τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου, με αιχμή του δόρατος το συνταξιοδοτικό και τις μειωμένες συνθέσεις, σηματοδοτεί νέους αγώνες» προσθέτει η ΠΝΟ, ενώ εφιστά την «προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας μας, ότι δηλαδή οι ναυτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι και είναι πανέτοιμοι για νέους αγώνες, όπου και όταν χρειασθεί»