Αποστόλου: Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ το ύψος των δυνητικών επενδύσεων στην ιατρική κάνναβη


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, δήλωσε ότι το ύψος των επενδυτικών σχεδίων όσων ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης σε θερμοκήπια στην Ελλάδα υπερβαίνει τα 1,5 δισ. ευρώ. Μία ευνοϊκή αλλαγή της νομοθεσίας θα βοηθούσε στην έξοδο της χώρας από την 7χρονη οικονομική κρίση, πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η Ελλάδα θα αποκτούσε έτσι μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, το μέγεθος της οποίας θα μπορούσε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να φθάσει στα 200 δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.

Μια επένδυση 12 έως 15 θερμοκηπίων κάνναβης θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που προετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

Το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, δίνοντας έτσι αρκετό χρόνο για καλλιέργεια και συγκομιδή το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως τόνισε ο κ. Αποστόλου, η καλλιέργεια και οι πωλήσεις θα είναι μόνο για ιατρικούς σκοπούς. «Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που έχουν ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνος και Πάρκινσον, θα μπορούν να πάρουν φάρμακα που έχουν παραχθεί εδώ, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», δήλωσε ο υπουργός.