Απέραντη θλίψη: Ο 13χρονος Δαμιανός νίκησε τον καρκίνο αλλά «έσβησε» στην άσφαλτο


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Στις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης, στον δρόμο Επισκοπειού – Αρεδιού στην Κύπρο, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 63χρονος άνδρας, κατά πάσα πιθανότητα Ρουμάνικης καταγωγής, χτύπησε βίαια το προπορευόμενο ποδήλατο στο οποίο αναβάτης ήταν ο 13χρονος Δαμιανός.

Ο άτυχος Διαμιανός Παχύς, εκτινάχθηκε στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου και ακολούθως χτύπησε στην άκρη του δρόμου. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Λευκωσία όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Τροχαία Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Απαρηγόρητοι οι φίλοι του Δαμιανού, μιλώντας για τον 13χρονο κάνουν λόγο για ένα παιδί όλο ζωντάνια, πάντα με το χαμόγελο και γεμάτο αισιοδοξία. Ο μικρός Δαμιανός σε δύο εβδομάδες θα γινόταν 14 ετών, ωστόσο ήδη από μικρή ηλικία είχε μάθει να δίνει σκληρούς αγώνες και μάλιστα κάποια στιγμή για την ίδια του την ζωή, καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους λεμφαδένες και τότε είχε μεταβεί για ειδική θεραπεία στην Γερμανία.

Σημειώνεται ότι τότε το Παγκύπριο είχε ανταποκριθεί με την κοινωνία των πολιτών να καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό μέσω εράνου, προκειμένου να καταστεί εφικτό ο 13χρονος να μεταβεί για τις αναγκαίες θεραπείες στην Γερμανία.

Φίλοι και συγγενείς ένιωθαν περήφανοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα προκειμένου το παιδί να διασωθεί, με τον μικρό Δαμιανό να φεύγει για Γερμανία, γεμάτος αισιοδοξία και διάθεση να παλέψει σκληρά μέχρι που νίκησε την ασθένεια.

Ο Δαμιανός υποβλήθηκε σε θεραπείες και κατάφερε να βγει νικητής από την μεγάλη μάχη ενώ οι φίλοι του για να τον στηρίξουν έκοψαν όλοι τα μαλλιά τους σε μια έμπρακτη κίνηση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Ο μικρός επέστρεψε στην Κύπρο, στους φίλους και την οικογένεια του, αρχές του καλοκαιριού όντας ιδιαίτερα χαρούμενος. Αλλά και για τον άτυχο Δαμιανό τελικά το αύριο που ονειρευόταν δεν ήρθε τελικά.