Πάμε για επέκταση στο Αεροδρόμιο Corfupost.gr - Ειδήσεις από την Κέρκυρα 2


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά
  • Απάντηση της Fraport Greece στις δηλώσεις Σπίρτζη με καρφιά για την έγκριση των σχεδίων από το Υπουργείο του
  • Για κάθε κίνηση κι απόφαση… η κυβέρνηση είναι ενήμερη – Τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο Φθινόπωρο

Άμεση απάντηση στις δηλώσεις Σπίρτζη έδωσε η Fraport Greece, η οποία όχι μόνο υπεραμύνεται της αναβολής των παρεμβάσεων για χάρη της ομαλής λειτουργίας των αεροδρομίων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αλλά σημειώνει επίσης ότι οποιοδήποτε έργο θα μπορεί να ξεκινήσει από τη στιγμή που το Υπουργείο… εγκρίνει τα σχέδια που έχουν κατατεθεί.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τον ρόλο των αεροδρομίων στις τοπικές οικονομίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήθος παρεμβάσεων και εργασιών κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι οποίες όμως δεν θα επηρέαζαν την ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και δεν θα περιόριζαν την επιβατική κίνηση.

Συγκεκριμένα στα 14 αεροδρόμια από τις 11 Απριλίου και μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 5.433 εργασίες απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία των αεροδρομίων που φέτος διαχειρίστηκαν με επιτυχία περίπου 2.5 εκατ. επιβάτες περισσότερους σε σχέση με το 2016.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι αν τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των υποδομών των αεροδρομίων ξεκινούσαν στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου, το πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, για την εθνική και τοπική οικονομία, θα ήταν τεράστιο, καθώς η χωρητικότητα και η δυναμικότητα των αεροδρομίων θα μειωνόταν σημαντικά. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι αρμόδιοι φορείς ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το χρονοδιάγραμμά της υλοποίησης του επενδυτικού μας προγράμματος, του οποίου το ύψος θα αγγίξει τα 400 εκατομμύρια ευρώ πέραν του 1,234 δις ευρώ που έχει ήδη καταβληθεί.

Τα έργα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν βάσει του αρχικού προγραμματισμού το φθινόπωρο. Η συμβατική υποχρέωση της Fraport Greece προβλέπει ότι τα έργα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων ετών αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί νωρίτερα. Δεν υπάρχει επομένως καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων η στον προγραμματισμό της Fraport Greece. Τα έργα όμως μπορούν μόνο να ξεκινήσουν αφού πρώτα εγκριθούν από το Υπουργείο και τα 14 Master Plans που έχει ήδη καταθέσει η Fraport Greece».