Χατζηδάκης: Οι Έλληνες πρέπει να αντιδράσουμε σαν γροθιά απέναντι στην Τουρκία


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm, δήλωσε ότι «οι Έλληνες πρέπει να αντιδράσουμε σαν γροθιά απέναντι στην Τουρκία, ανεξάρτητα από το δηλητηριασμένο πολιτικό σκηνικό».

Και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι ο χειρισμός της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. επίσκεψης Ερντογάν) οδήγησε κάπου, νομίζω οδήγησε σε χειροτέρευση των σχέσεων, του δώσαμε βήμα ήρθε στην Ευρώπη και είχαμε αυτά που είχαμε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και μετά».

Όσο για το θέμα της Novartis, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με κάποια αμηχανία, μου θυμίζει αυτόν που πετάει μια κροτίδα στον αέρα και τρομάζει από την κροτίδα που πέταξε. Εμείς στη ΝΔ είμαστε ξεκάθαροι θέλουμε τα πάντα στο φως».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε της γραμμής όλα στο φως, αλλά ακριβώς γι΄αυτό λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα αφήσουμε και να διασυρθεί μια παράταξη από μια κυβέρνηση, η οποία δεν έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής, συνολικότερα και ειδικότερα στον τομέα της διαφάνειας. Είναι η κυβέρνηση που δέχθηκε εγγυήσεις βοσκοτόπια για να δώσει κανάλια, είναι η κυβέρνηση που είναι αγκαλιά με έναν μεσάζοντα όπλων εδώ και καιρό, είναι η κυβέρνηση που έχει περιορίσει τους ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ, του κέντρου ελέγχου μεγάλης περιουσίας σε δραματικό βαθμό… Από αυτή την κυβέρνηση μαθήματα δεν μπορούμε να δεχθούμε».