Τις δικές τους προτάσεις απέστειλαν στην Αθήνα τα Σκόπια


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, επιβεβαίωσε την Τρίτη πως το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έφθασε τις προηγούμενες ημέρες στα Σκόπια, προσθέτοντας πως η χώρα του απάντησε και απέστειλε τις δικές της προτάσεις στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάεφ, η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να αποτελέσει εργαλείο που θα βοηθήσει και δεν θα δυσχεράνει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας που θα συνεχιστεί στη Βιέννη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. στις 30 Μαρτίου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν σκοπός είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και αξιοπρεπής λύση για την υπέρβαση της διαφοράς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα περιέχει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της χώρας μας, της «Μακεδονίας» και της περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, τότε αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τονίζοντας ότι περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, στα Σκόπια.