Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τη φύλαξη του Τούρκου αξιωματικού


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Για τη φύλαξη και προστασία του Τούρκου αξιωματικού που αφέθηκε προ ημερών ελεύθερος, έχει επιστρατευτεί ένας «μικρός στρατός», με τα μέτρα ασφαλείας να χαρακτηρίζονται δρακόντεια.

Όπως αποφασίστηκε, ο Τούρκος αξιωματικός και συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη μία ημέρα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, θα φυλάσσεται από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών όλο το 24ωρο. Για αυτό το λόγο βρίσκονται σε επιφυλακή περίπου 90 αστυνομικοί εντός και εκτός της οικίας του Τούρκου, με το σημείο που βρίσκεται αυτή να είναι άγνωστο.

Πιο αναλυτικά, δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ περιμετρικά της κατοικίας βρίσκονται περιμετρικά της οικίας του Τούρκου αξιωματικού, 12 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται εντός και εκτός σπιτιού, δέκα αστυνομικοί βρίσκονται στον περίβολο, ενώ έξω από το σπίτι του βρίσκονται δύο ομάδες αστυνόμευσης της ΔΙΑΣ.

Παράλληλα, θα υπάρχει διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στην περιοχή και δύο περιπολικά ενώ θα υπάρχει και ψηφιακή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό πέπλο ελέγχου.