Καμμένος: Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές «Εξπρές του Μεσονυχτίου»


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή προσερχόμενος στην αίθουσα συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκτιμώντας ότι οι Τούρκοι ποινικά δεν μπορούν να το τραβήξουν πολύ. Μάλιστα, σημείωσε πως η ποινή για παράνομη είσοδο είναι έως 5 χρόνια και ότι για τέτοιες ποινές, 2 με 5 χρόνια, δεν μπαίνεις φυλακή, είναι με αναστολή.

Βέβαια, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως είναι δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για το πότε θα γυρίσουν, επισημαίνοντας ότι είτε η επιστροφή τους θα γίνει πολύ σύντομα, είτε θα αργήσει πάρα πολύ.

«Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Express Μεσονυχτίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, ενώ επιμένοντας στα της ομηρίας υπενθύμισε ότι και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μίλησε για ομηρεία σε κάποια συνέντευξή του.

«Δείτε τι συμβαίνει με τον πάστορα Μπράνσον. Δεν είναι γνωστό ότι θεσμοθετήθηκε ανταλλαγή ομήρων με προεδρικό διάταγμα, γι΄ αυτό μίλησα για ομηρεία … Λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση και με τις ΗΠΑ κι αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί», τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει υπάρξει αίτημα για ανταλλαγή και ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα δεν κάνει ανταλλαγή».

Αναφερόμενος στους δύο στρατιωτικούς είπε ακόμη ότι για τους στρατιωτικούς «εμείς κρατάμε μια πολιτική που την κατεύθυνση τη δίνει ο πρωθυπουργός μέσω ΥΠΕΞ. Αλλο η στρατιωτική διπλωματία, που ενεργοποιούμε αντίστοιχα» διευκρίνισε, ενώ σημείωσε ότι δεν του αρέσει καθόλου αυτό που γίνεται με τα τηλέφωνα των στρατιωτικών.

Σχετικά με το σημερινό περιστατικό με τον μεθυσμένο υπήκοο Τουρκίας που συνελήφθη στις Καστανιές, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι δεν είναι Κούρδος, όπως είχε γραφτεί και ότι βρίσκεται στον εισαγγελέα. Εξηγώντας το περιστατικό, επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Αναφερόμενος, τέλος, στο Σκοπιανό, ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν λύση που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. «Δεν θα συναινέσουμε ποτέ σε κάτι τέτοιο, είναι πάγια θέση μας, δεν το ψηφίζουμε», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι δεν πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί θα αλλάξουν ποτέ το Σύνταγμά τους.