Διαρροή τοξικών αποβλήτων της Eldorado Gold καταγγέλλει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Διαρροή τοξικών αποβλήτων της Eldorado Gold στους δρόμους της Χαλκιδικής, έξω από τα Αρχαία Στάγειρα το περασμένο Σάββατο, μετά από ανατροπή φορτηγού που μετέφερε τα εν λόγω απόβλητα προς το φράγμα του Κοκκινόλακα, καταγγέλλει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Το πόσο επικίνδυνη είναι η εξόρυξη που σχεδιάζεται και το πόσο προκλητικά η Eldorado παραβιάζει τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, γίνεται φανερό καθημερινά, από την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων αρχέγονου δάσους, από τις επιπτώσεις στο νερό και τη δημόσια υγεία, μέχρι και τα «ατυχήματα» που συμβαίνουν συχνά – πυκνά στην περιοχή».

Και προσθέτει: «Με τη διαδικασία της διαιτησίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, τέτοια γεγονότα έρχονται όχι μόνο να θυμίσουν το πόσο καταστροφική είναι η δραστηριότητα της Eldorado Gold στην περιοχή αλλά και να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εναλλακτική από το να μην επεκταθεί η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η δικαιοσύνη οφείλει να μην εθελοτυφλεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση και η κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι αυτή η ανάπτυξη που οραματίζεται.

Είναι απαραίτητο να παρθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει την καταστροφή. Μία ολόκληρη κοινωνία διεκδικεί εδώ και χρόνια να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο της, προσπαθώντας να διαφυλάξει τον αέρα, το δάσος, τον νερό, τη δημόσια υγεία και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παλεύει εδώ και χρόνια για τη γη και την ελευθερία. Εμείς με αυτούς τους ανθρώπους και με όλα όσα εκπροσωπούν τασσόμαστε. Μαζί τους θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Για να μην γίνει ούτε σήμερα ούτε ποτέ εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές».