Γερμανία: Ισόβια στον Αφγανό που βίασε και σκότωσε τη 19χρονη φοιτήτρια


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο ο Αφγανός Χουσεϊν Χαβαρί, ο οποίος βίασε και σκότωσε μια 19χρονη φοιτήτρια τον Οκτώβριο του 2016 στο Φράιμπουργκ.

Υπενθυμίζεται πως ο Χαβαρί είχε καταδικαστεί το 2013 σε δεκαετή κάθειρξη στην Ελλάδα για απόπειρα δολοφονίας μιας 23χρονης φοιτήτριας, την οποία είχε ρίξει από γκρεμό στην Κέρκυρα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2015 υπό όρους με το νόμο Παρασκευόπουλου και μετά από μικρό χρονικό διάστημα εξαφανίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως επιτέθηκε στη 19χρονη Γερμανίδα φοιτήτρια Ιατρικής Μαρία Λάντενμπούργκερ, κινούμενος «από παρόρμηση». Το περιστατικό σημειώθηκε νυχτερινές ώρες, όταν το θύμα επέστρεφε από ένα πάρτι. Ο κατηγορούμενος αφού τη δάγκωσε στο στήθος και στο μάγουλο, προσπάθησε να την στραγγαλίσει. Μόλις έπεσε αναίσθητη, την βίασε επανειλημμένα, προτού την εγκαταλείψει στις όχθες ενός ποταμού όπου και πνίγηκε.

Ο δράστης συνελήφθη λίγες εβδομάδες αργότερα, καθώς είχε καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ ταυτοποιήθηκε και το DNA στον τόπο του εγκλήματος.

Στη δίκη, εμπειρογνώμονες εκτίμησαν ότι τελικά η ηλικία του είναι μεταξύ 21 και 29 ετών και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δήλωσε δύο χρόνια μικρότερος για να επωφεληθεί από το καθεστώς του ασυνόδευτου ανήλικου.

Παράλληλα, τέθηκε εν αμφιβόλω και η υπηκοότητά του, καθώς ένας αστυνομικός δήλωσε ότι τα δεδομένα στο κινητό του τηλέφωνο υποδεικνύουν ότι κατάγεται από το Ιράν. Έτσι το δικαστήριο κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του στο Ιράν, αν και ο ίδιος ο Χαβαρί είχε δηλώσει ότι τον είχαν σκοτώσει οι Ταλιμπάν.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.