Έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα: Σκότωσε τη γυναίκα του με το τηλεκοντρόλ και το μαξιλάρι


Corfupost.gr - Η Κέρκυρα με μια ματιά

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο σπίτι της Κοδριγκτώνος στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο 80χρονος συνταξιούχος που δολοφόνησε με το τηλεκοντρόλ και το μαξιλάρι την 77χρονη σύντροφό του δείχνει να μην έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ηλικιωμένο λίγη ώρα μετά την άγρια δολοφονία να περιφέρεται με τα ματωμένα ρούχα χαμένος στον δικό του κόσμο. Στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, οι έμπειροι αξιωματικοί κατά την προανάκριση είχαν απέναντι τους ένα άτομο που βρισκόταν στα όρια του ακαταλόγιστου.

Ο ηλικιωμένος που πάσχει από προχωρημένη άνοια, έδειχνε να μην μπορεί να κατανοήσει όχι μόνο τι του έλεγαν οι αστυνομικοί αλλά και να μην θυμάται ποιος είναι και τι έκανε στη ζωή του. Ο ίδιος έδειχνε να χάνεται στο παρόν και άλλοτε στο παρελθόν ενώ έντονες αναφορές έκανε και στην παιδική του ηλικία. 

Όσο για την σύντροφό του, έμοιαζε κάποιες φορές να τη θυμάται και άλλες όχι, ενώ και ο γιος του θύματος κατέθεσε ότι το ζευγάρι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και ήταν πολύ αγαπημένο. Όπως είπε, ο 80χρονος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας όμως δεν είχε εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά προς τη μητέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Ο γιος της 77χρονης μπήκε στο διαμέρισμα της οδού Κοδριγκτώνος 35 και αντίκρισε τη μητέρα του νεκρή. Πεσμένη στο κρεβάτι της, σε ύπτια θέση, το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί από τον σύντροφο της ενώ ο δράστης φέρεται να της πίεζε στο πρόσωπο ένα μαξιλάρι προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο.

Να αναφέρουμε ότι η 77χρονη ήταν Ελληνίδα από την κοινότητα της Αιγύπτου. Ο 80χρονος σύντροφος της -επίσης Έλληνας εξ Αιγύπτου- ο οποίος χτυπημένος τα τελευταία χρόνια από άνοια παρουσίαζε και τάσεις φυγής.

Οι αστυνομικοί είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με μια τέτοια περίπτωση, ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που ουσιαστικά δεν θυμάται ποιος είναι και τι έκανε και επομένως ποια θα είναι από εκεί και πέρα η διαδικασία αφού όπως διαπίστωσαν δεν ήταν καν σε θέση να απολογηθεί. Όπως λένε θα οδηγηθεί στις αρμόδιες αρχές, σε εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι θα κρίνουν την τύχη του.

Η νεκροψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής Γεώργιος Ντιλέρνια έδειξε ότι η γυναίκα έφερε πολλαπλά χτυπήματα και κακώσεις στο πρόσωπο, τα μάτια της ήταν μαυρισμένα, όπως φαίνεται είχε βάλει τα χέρια μπροστά στο πρόσωπο για να προστατευθεί, καθώς και τα χέρια της έφεραν μελανιές και χτυπήματα.

Ο δράστης μετά τα χτυπήματα που της κατάφερε με γροθιές και με ένα τηλεκοντρόλ που βρέθηκε σπασμένο στο χώρο, στη συνέχεια την αποτελείωσε με ένα μαξιλάρι το οποίο έφερε πάνω κηλίδες αίματος.